Днес митрополитите от Светия Синод ще изберат и утвърдят канонически за

...
Днес митрополитите от Светия Синод ще изберат и утвърдят канонически за
Коментари Харесай

Кои са двамата кандидати за Видински митрополит

Днес митрополитите от Светия Синод ще изберат и утвърдят канонически за митрополит на овдовялата Видинска епархия един от двамата определени претенденти.
 
Новоизбраният епархийски митрополит ще встъпи в правата си в същия ден, откакто Светият Синод му заяви публично, че е канонически определен. Изборът ще се организира в параклиса „ Св. цар Борис – Покръстител ” в Синодната палата, при който митрополитите от Светия Синод отпред с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит ще изберат един от двамата епархийски избраници и ще го утвърдят дефинитивно за Видински митрополит. Съгласно Устава на БПЦ-БП новоизбраният митрополит става и непрекъснат член на Светия Синод в цялостен състав.
 
Кой е Драговитийски свещеник Даниил?
 
Драговитийският свещеник Даниил - Атанас Трендафилов Николов е роден на 2 Март 1972 година в Смолян. Завършва главно и приблизително обучение в родния си град. През 1996 година записва и учи Английска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски “, а на идната година пренасочва образованието си в Богословския факултет при същия университет, показва информация на организация „ Фокус “.
 
През 1997 година е признат като послушник в Хаджидимовския манастир „ Св. Георги “ под духовното управление на приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил. На 7 август 1999 година е постриган от него в монашество, а на идващия ден е ръкоположен за йеродякон.
 
През 2002 година приключва задочно БФ на СУ „ Св. Климент Охридски “.
 
На 21 юли 2004 година е изпратен на смирение в Роженския манастир „ Рождество Богородично “. На 27 ноември същата година е ръкоположен от епархийския му архиерей за йеромонах.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР